Vad brukar SEO byråer i Stockholm hjälpa till med?

En rätt så vanlig sökning är “SEO Byrå Stockholm” där företag söker hjälp med sökmotoroptimering. I denna artikel går vi igenom de vanligaste delarna som seo byråer i Stockholm arbetar med.

seo byrå stockholm

Vad är en Sökordsanalys?

Vi vet alla att sökmotorer är det mest populära sättet att hitta något på internet, men visste du också att de drivs av algoritmer? Det första steget i en framgångsrik SEO-strategi är att bedöma din webbplats potential att placera sig bra på Googles resultatsidor. Vi brukar göra en inventering av vilka nyckelord som troligen ingår i folks sökningar och deras relativa svårighetsgrad – utmanande nog utan att ha för många konkurrenter som tävlar mot varandra med länkar som bygger backlänkar själva!


Målet under sökordsundersökningsfasen bör alltid vara fokuserat: att fastställa vilka ord som genererar fler besökare organiskt genom naturliga länkmetoder jämfört med dem som drivs dit via betalda annonser eller delningar i sociala medier

On-page optimering som SEO byrå i Stockholm?

Målet med on-page-optimering är att göra din webbplats så sökmotorvänlig och besökarvänlig som möjligt. Detta innebär att hålla saker och ting enkla, samtidigt som du ser till att de är optimerade för både människor OCH botar! Att förbättra strukturen kan bidra till att förbättra rankningen; genom att ge innehållsliga förbättringar kan du också ge besökarna vad de vill ha – oavsett om det är mer information eller lite underhållning under besökstiden (tänk: videor).

Att optimera din webbplats för sökmotorerna är ett enkelt sätt att få fler kunder. Optimering på sidan hjälper till att förbättra struktur, teknik och innehåll så att besökarna får en bättre upplevelse när de kommer ombord!

Länkstrategi och länkarbete

Du kan inte komma högre upp i sökresultaten utan länkar. Så här gör du
1) Utveckla en effektiv länkstrategi för att placera din webbplats på eller i närheten av första plats vid sökningar på Google som innehåller nyckelord som är relaterade till det som din webbplats erbjuder (till exempel “hypotekslån”). 2) Länka internt inom olika avsnitt, e-handelsprodukter/tjänster etc. med ankartext som drar trafik till dessa sidor 3). Skaffa extern PR för att folk ska få reda på ett företag via sociala medier som Facebook 4), Sätt upp annonser via AdWords PPC 5a -Använd artiklar från andra bloggar som har relevant innehåll.

Content (SEO-Texter)

Om du vill placera dig högt i Googles sökmotor är en SEO-anpassad text en av de viktigaste delarna. När den optimeras med nyckelord och interpunktion på rätt sätt kan den ge riktigt bra resultat som hjälper ditt företag att nå sin fulla potential


Det finns många sätt att optimera en sida eller ett inlägg på sociala medienätverk som Facebook, men alla har inte visat sig genom forskningsstudier, så vilka fungerar bäst? En populär teknik som används just nu bland marknadsförare verkar vara __ eftersom de hoppas att folk ska dela deras innehåll på olika plattformar, bland annat Twitter där användare kan kommentera